Snelle levering
Topsporters
Gratis verzending vanaf € 45,-

Wie zijn wij

DIRECT NAAR
DE SHOP

TEFFINSIDE, TEFF LEVERANCIER MET HET GROOTSTE AANBOD VAN EUROPA

Teffinside is uitgegroeid tot de teff leverancier met het grootste aanbod van teff producten in Europa. Wij zijn ervan overtuigd dat teff onmisbaar is in een gezond voedingspatroon, met name voor (top)sporters, voor iedereen die gezond en bewust wil eten maar ook voor mensen die willen afvallen. Daarom bieden wij een zo breed mogelijk assortiment teff-producten aan, van Teff Muesli tot Teff Slank-shake. Al onze producten zijn 100% natuurlijk en zonder E-nummers.

Ervaring in de voedingssector
De medewerkers achter Teffinside hebben jarenlange ervaring in de voedingssector, met name op het gebied van granen, zaden en meel. Onze fascinatie voor het effect van voeding op onze gezondheid begon al vroeg. Nu combineren wij onze kennis met een uitgebreid netwerk van internationale partners en voedingsexperts om onze eigen producten te ontwikkelen en te leveren. Teffinside heeft het hele proces van grondstof tot eindproduct in eigen hand, met onder meer eigen productie, verpakking en opslag. Onze grondstoffen halen we direct bij de teler. Hierdoor kunnen we snel leveren en een optimale kwaliteit garanderen.

Mijn naam is Lars Buckow, eigenaar en brein achter Teffinside. In Duitsland heb ik meerdere opleidingen gevolgd in de maalderijtechniek, waarna ik naar Nederland ben verhuisd en mijn MBA heb afgerond. Na mijn studie was ik actief op verschillende posities in de levensmiddelbranche, met name op het gebied van granen, mais, zaden etc. Daarbij heb ik bedrijven vanaf de grond mogen opbouwen of was ik bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en productielijnen. Dit deed ik zowel Europa als Azië.

Voeding heeft voor mij altijd centraal gestaan. Daarbij werd het voor mij steeds belangrijker dat voeding de mens ook echt voedt en niet alleen vult. Voeding moet een bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid, mogelijk klachten kunnen verminderen en ondersteuning kunnen bieden in het bereiken van persoonlijke doelen. Ik ben gaan zoeken naar een graan dat echt aan deze voorwaarden kon voldoen en zo kwam het graan Teff op mijn pad.

Eind 2015 kreeg ik een vraag vanuit sportdiëtisten in aanloop naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, om voor de deelnemende sporters een betere basisvoeding te ontwikkelen. Gezien de ongelofelijke positieve eigenschappen van het graan Teff, heb ik deze graansoort in het centrum van de te ontwikkelen producten gezet. Inmiddels zijn onze producten niet meer weg te denken uit de Nederlandse topsportwereld.

Naast de bijzondere eigenschappen van Teff voor sporters, is Teff ook zeer geschikt voor mensen die gezond en verantwoord willen eten. Uiteindelijk hebben wij drie lijnen ontwikkeld. Sport, gezond en slank. Tijdens het ontwikkelen van onze producten proberen wij de positieve eigenschappen van het graan Teff te combineren met een lekkere smaak en productvariaties, zoals shakes en muesli’s, pasta’s en broodmix. Zo is er voor ieder wat wils.

Tijdens het opzetten van Teffinside heb ik bewust ervoor gekozen, om onze producten zoveel mogelijk op onze eigen productielijn in Vianen te produceren, te mengen en te verpakken.

Lars Buckow eigenaar Teffinside
Hugo Haak sport Teffinside

TEFFINSIDE EN TOPSPORT

Teffinside is sponsor van verschillende Nederlandse sporters. We werken nauw samen met meerdere sporters en hun voedingsdeskundigen om met de juiste voeding de prestaties te verbeteren en het herstel te versnellen. Voor deze sporters leveren we ook custom made producten die speciaal op hun behoeften zijn afgestemd.

Teffinside is sponsor van verschillende Nederlandse sporters. We werken nauw samen met meerdere sporters en hun voedingsdeskundigen om met de juiste voeding de prestaties te verbeteren en het herstel te versnellen. Voor deze sporters leveren we ook custom made producten die speciaal op hun behoeften zijn afgestemd.

Sinds begin dit jaar is Hugo Haak verantwoordelijk om de opgedane kennis in topsport, te vertalen naar onze producten. Hugo is de afgelopen jaren actief geweest in de top van het Nederlandse baanwielrennen. Als atleet is hij 9 jaar actief geweest op het allerhoogste niveau en heeft bijgedragen aan meerdere medailles op de sprint onderdelen. In 2018 werd hij Bondscoach van datzelfde team dat in die periode meerdere medailles won op Wk’s en de Olympische Spelen van Tokyo.

Hugo en Lars zijn sinds de oprichting van Teffinside al samen aan het werk om de aller beste producten neer te zetten. De unieke combinatie tussen kennis vanuit de voedingsindustrie en de topsport leidt tot de aller beste producten. De in het topsport segment opgedane kennis, willen wij met onze producten voor iedere sporter ter beschikking stellen. Door de bijzondere samenstelling van onze producten kan nu iedereen zijn prestatie verbeteren en vermoeidheid reduceren.

TEFFINSIDE: FIT, GEZOND EN ACTIEF

De producten van Teffinside zijn zeer geschikt voor iedereen, wie gezond wil eten en zich gezond actief en fit wil voelen. Hiervoor hebben wij naast de Teff vlokken, het Teff bakmeel b.v.b. ook de Teff Fruit Flakes ontwikkeld. Teff Fruit Flakes zijn een eigen ontwikkeling en daarom ook alleen van Teffinside te verkrijgen.

Teffinside en afslanken
Door de bijzondere eigenschappen van Teff, zeer hoog gehalte aan resistent zetmeel, i.c.m. met een natuurlijke toevoeging produceert Teffinside een bijzonder effectief product voor het afvallen. Hiervoor hebben wij de Teff Slank Shake en een Slankbroodmix ontwikkeld. Brood eten en afvallen, hoe mooi klinkt dat.

Teffinside in de toekomst
Ook in toekomst zullen wij nieuwe producten blijven ontwikkelen. Ideeën en mogelijkheden met Teff als bijzonder graan zijn er genoeg. Velen van onze producten zijn vrij van gluten of andere allergenen. Informatie vindt u bij de betreffende producten op onze site.

Teff een bijzonder graan, wat steeds meer aandacht verdiend en ontvangt.

Aanmelden nieuwsbrief