Snelle levering
Topsporters
Gratis verzending vanaf € 45,-
DIRECT NAAR
DE SHOP

3 juni 2022

Gebruik van Teff bij het prikkelbare darmsyndroom

Teff graan en producten met teff passen prima in een laag FODMAP-dieetadvies. Teff is laag in FODMAP’s en vallen onder de toegestane granen. Hierdoor is Teff en producten op basis van Teff een ideale vervanger voor graanproducten op basis van tarwe, spelt, gerst of rogge. Let wel op de samenstelling. Bij samengestelde Teff producten met toevoeging van andere ingrediënten kan het voorkomen dat het product niet geschikt is of klachten geeft.

Geschikte producten van Teff Inside om te gebruiken tijdens het laag FODMAP-dieet zijn onder andere de gepofte teff, de twee soorten pasta’s (penne en spaghetti), Teff ontbijt en Teff slank shake. Voor sporters met het prikkelbare darmsyndroom zijn de Teff Endurance Powder en Proteïn Powder ideaal om te gebruiken.

Het kan voorkomen dat darmklachten toenemen bij het begin als je net start met het gebruik van Teff producten. Het advies is om de hoeveelheid teff in de voeding langzaam op te bouwen om het evenwicht in je darmen niet sterk te beïnvloeden en zo kunnen je darmen wennen aan de producten.

Aanmelden nieuwsbrief