Snelle levering
Topsporters
Gratis verzending vanaf € 45,-

Over Sport

DIRECT NAAR
DE SHOP

(Top)sport

Wat is er bijzonder aan het Teff graan waardoor het voor sporters een ideaal product is om te gebruiken? Teff is een glutenvrij graan dat van oorsprong uit Ethiopië komt. Teff graan is een volkoren graan, omdat de hele korrel gebruikt wordt voor het bereiden van diverse producten. De korrel is te klein om te ‘pellen’ wat bijvoorbeeld gebeurd bij tarwe. Dit is een positieve eigenschap, omdat Teff hierdoor al zijn belangrijke voedingsstoffen behoud. Teff is rijk aan voedingsvezels, vitamines en mineralen. Dit zijn nu net de voedingsstoffen die menig Nederlander niet voldoende binnenkrijgt.

Unieke voedingsstoffen in Teff graan

Teff en producten van Teffinside bevatten belangrijke voedingsstoffen voor sporters. Sporters vragen veel van hun lichaam en willen optimaal kunnen presteren. Door de gunstige voedingsstoffensamenstelling helpen de producten van Teffinside de sportprestaties te verbeteren en draagt dit bij aan een optimaal herstel na inspanning.

VOEDINGSKUNDIGE KENMERKEN VAN TEFF:

 
  • Teff bevat veel mineralen en vitaminen! In vergelijk met bijv. Haver tot wel 50% meer!
    Teff bestaat voor ongeveer 12% uit hoogwaardig eiwit!
  • Teff is gluten- en allergeenvrij!
  • Teff bevat weinig fytinezuur! In vergelijk met bijv. Haver tot wel 4,5x minder! Dit zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen in je lichaam.
  • Producten van Teffinside bevatten vitamine C! dit is een belangrijke anti-oxidant voor ons lichaam.
  • IJzerrijk! Teff bevat 50% meer ijzer dan bijv. Haver.

VOORDELEN VOOR SPORTER

In teff komen langzame, complexe koolhydraten voor. Dit is gunstig voor het behoud van een stabiele bloedglucosespiegel. Complexe koolhydraten voorkomen enorme pieken en dalen in onze bloedglucosespiegel. Dit kan bij sporters de bekende ‘hongerklop’ voorkomen. Bekende en veel gebruikte graansoorten of producten op basis van tarwe, spelt of rogge bevatten door massaproductie nauwelijks nog voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Deze heeft een sporter juist hard nodig om optimaal te kunnen presteren.

Teff graan is rijk aan ijzer en dit is voor sporters een belangrijk mineraal. Een kleine vergelijking, Teff graan bevat gemiddeld 1,5 keer zoveel meer ijzer dan het veelgebruikte havermout.

De eiwitten die voorkomen in de producten op basis van Teff bevatten alle essentiële aminozuren. Dit maakt de shake uitermate geschikt als brandstof voor de inspanning maar ook als herstel shake na de inspanning.

Speciale voedingsopbouw voor sporters:
Voor de optimale voorbereiding hebben wij voor de fanatieke en professionele sporters in samenwerking met onze voedingsdeskundigen een speciaal schema bedacht. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de positieve eigenschappen van onze producten is het aan te raden dit schema te volgen. Het schema bestaat uit drie verschillende fases waarbij je gebruik maakt van drie verschillende samenstellingen van de Teff Protein of Endurance Powder. Bij elke fase van training hoort een net iets andere vorm van voeding. Daar sluit dit programma naadloos op aan.

Pro Fase
Deze fase staat in het teken van voorbereiding op jouw uiteindelijke doel. Trainingen die aan de basis van jouw prestatie staan. Duurtrainingen of trainingen met een lagere intensiteit. Deze shake bestaat uit Teff met de daarbij behorende Whey-eiwit en aminozuren toevoeging. Dit om optimaal gebruik te maken van de positieve eigenschappen zoals geleidelijke afgifte van energie om de “hongerklop” tegen te gaan. Dit product laadt je lichaam met koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen. De ideale “Carbo Loader” voorafgaand aan de training en een ideaal herstel na de training!

H.I.T. Fase
Deze fase staat in het teken van de zogeheten “high intensity training” fase. Een fase waarbij de intensiteit van de training omhooggaat. Daarmee pas je je voeding aan met ons HIT product dat als koolhydraten bron 70% Teff en 30% rijst bevat. Daardoor is energie sneller beschikbaar en is het minder belastend voor de spijsvertering. De ideale “Carbo Loader” voorafgaand aan de training met daarbij een snellere afgifte van energie. En een ideale herstel shake na de training!

Final Stage Fase
Dit is de laatste fase in aanloop naar jouw doel. De fase waarbij je direct energie wil hebben en waarbij je weinig belasting wil hebben voor de spijsvertering. Alles staat in het teken van presteren op jouw doel! Deze shake bevat 100% rijst als koolhydraten bron met daarbij de normale toevoegingen Whey eiwit en aminozuren. De ideale energiebron voorafgaand aan de prestatie en als herstel shake na de prestatie!

Koppel de 3 fases aan elkaar en zorg voor een optimale opbouw richting jouw doel! Wil je advies op maat of heb je vragen over deze voedingsopbouw, stuur dan een berichtje naar: info@teffinside.com

Recepten

Sport

fsdfdsfXimus dolorep ellupta tibusanditi ressimpel estin cuptate cuptat ant expedit asimpora eiciiscipsam aperum endae comnimint, tectefsdfdsfXimus dolorep ellupta tibusanditi ressimpel estin cuptate cuptat ant expedit asimpor Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis

Aanmelden nieuwsbrief