Snelle levering
Topsporters
Gratis verzending vanaf € 45,-
DIRECT NAAR
DE SHOP

30 augustus 2022

Het belang van goede voeding voor je immuunsysteem

Het immuunsysteem is de basis van je gezondheid. Het immuunsysteem is eigenlijk ons verdedigingssysteem met als doel indringers tegen te houden. Denk hierbij aan virussen, bacteriën en parasieten. Het immuunsysteem wordt ook ingezet om zieke cellen op te sporen, af te breken en af te voeren. Het is dus belangrijk om ons immuunsysteem, ook wel weerstand genoemd, goed te ondersteunen. Zeker in een tijd als het najaar, waarin een griepje, verkoudheid of nu ook Corona op de loer ligt.
We kunnen ons immuunsysteem of weerstand ondersteunen op verschillende manieren. Uiteraard speelt de juiste voeding een heel belangrijke rol. Daarnaast is beweging, voldoende slaap, het nemen van rust ook heel belangrijk. Ook genieten van dingen als buitenlucht, zonlicht, een massage, sauna of een positieve mindset dragen bij.

De rol van voeding

Veel mensen krijgen te weinig vitaminen en mineralen binnen via gezonde voeding. Klachten die kunnen ontstaan bij een immuunsysteem dat uit balans zijn:

  • Vermoeid zijn
  • Geen zin in sporten of bewegen
  • Vaak ziek of grieperig worden
  • Niet goed kunnen concentreren
  • Grote behoefte aan suiker
  • Stemmingsproblematiek
  • Huidproblemen of allergie
  • PMS klachten
  • etc

De juiste voeding verzorgd ons met o.a.. Anti-oxidanten, vitaminen, mineralen, aminozuren en vezels en maakt zo ons lichaam sterker.
Groente en fruit helpen bij de inname van de hard benodigde vitaminen. Noten zoals bijvoorbeeld amandelen bevatten veel vitamine E. Essentiele vitaminen welke een belangrijke rol spelen zijn vitaminen A,B,C en E. Wist je trouwens dat Teff het enige graan is dat vitamine C bevat?
Gezonde meervoudig onverzadigde vetten zijn ook belangrijk, omdat ze rijk zijn aan omega – en -6 vetzuren. Deze helpen ontstekingen te remmen en versterken de weerstand. Eet daarom vis, noten en zaden. Onze Goede Start Muesli bevat noten, zaden en pitten. Zo begin je de dag goed en ondersteun je jouw immuunsysteem.
Al onze producten met Teff zorgen voor een juiste darmwerking. En laat de darmen nu net een van de hoofdrolspelers zijn binnen het immuunsysteem!
De Teff producten bevatten een hoog aandeel aan onverteerbare koolhydraten. Hiermee houd je de darm schoon en voorkom je de ophoping van giftige stoffen en de snelle groei van ’slechte’ bacteriën. Teff in je dagelijkse voeding zorgt tevens voor een probiotische werking. De goede bacteriën groeien dan in aantal.
Daarnaast is Teff rijk aan ijzer. IJzer zorgt voor een goed werkend transport van verschillende voedingsstoffen door ons lichaam via ons bloed. Ideaal is de combinatie van ijzerrijke voeding met vitamine C. Vitamine C bevorderd de opname van IJzer.
Heel veel recepten voor een gezonde levensstijl die bijdragen aan een sterk immuunsysteem vind je hier.
Wat dacht je van een heerlijk bordje Teff Goede Start Muesli met vers fruit en yoghurt? Of ook super lekker en snel: een Teff Proteine Powder shake met vers of bevroren fruit. Toppers voor jouw immuunsysteem!

Aanmelden nieuwsbrief