Teff voor een gezonde en fitte levensstijl   

Wie wil er niet gezond en fit oud worden? Teff graan kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren! De gunstige eigenschappen van Teff kunnen ervoor zorgen dat jij gezond en fit oud word!

In de huidige maatschappij waarbij meer dan helft van de Nederlandse bevolking kampt met overgewicht en de nadelige gevolgen ervaart is aandacht voor een gezonde voeding belangrijk. Teff kan door zijn unieke eigenschappen een bijdrage leveren aan het voorkomen van welvaartsziekten.

Unieke voedingsstoffen in Teff graan
Teff en producten van Teffinside bevatten belangrijke voedingsstoffen. Door de gunstige voedingsstoffensamenstelling kunnen de producten van Teffinside een bijdrage leveren aan een gezonde levensstijl. Teff is onbewerkt en een 100% volkoren graan, omdat de gehele korrel intact blijft tijdens de productie. Hierdoor gaan er geen voedingsstoffen verloren.

Voedingskundige kenmerken van Teff:

  • Teff bevat veel mineralen en vitaminen. Het is rijk aan calcium, ijzer, zink, magnesium, koper, selenium en fosfor. De mineralen ijzer, calcium en magnesium kan het lichaam optimaal opnemen uit de producten van Teffinside. Dat is lang niet altijd het geval bij de meeste voedingsmiddelen en -supplementen.
  • Teff bestaat voor ongeveer 12% uit hoogwaardig eiwit. Het eiwit in Teff is van hoogwaardige kwaliteit, omdat alle belangrijke aminozuren in juiste verhouding aanwezig zijn. Deze eigenschap is ideaal voor behoud van spiermassa, zeker naarmate men ouder word.
  • Teff is gluten- en allergeenvrij. Voor sporters met een glutenintolerantie of -overgevoeligheid is Teff een uitkomst, want dit verkleint de kans op maag- en darmklachten. Het bevat geen E-nummers.
  • Teff bevat weinig fytinezuur waardoor alle belangrijke voedingsstoffen goed door ons lichaam opgenomen kunnen worden. Fytinezuur belemmert de opname van mineralen, zoals ijzer en calcium.
  • Producten van Teffinside bevatten vitamine C, dit is een belangrijke anti-oxidant voor ons lichaam.

Complexe koolhydraten
In teff komen langzame, complexe koolhydraten voor. Dit is gunstig voor onder andere onze bloedglucosespiegel. Zeker voor consumenten met (beginnende) diabetes type 2. Complexe koolhydraten voorkomen enorme pieken en dalen in onze bloedglucosespiegel. Zo kan voorkomen worden dat tussen de maaltijden door ‘lekkere trek’ ontstaat. Bekende en veel gebruikte graansoorten als tarwe, spelt of rogge bevatten door massaproductie nauwelijks nog voedingsvezels, vitaminen en mineralen. De voedingsvezels zorgen juist voor een verzadigd gevoel na het eten van deze granen of producten.

De eiwitten die voorkomen in de producten op basis van Teff bevatten alle essentiële aminozuren.
Essentiële aminozuren heeft het lichaam nodig voor herstel en behoud van weefsel en spiermassa. Zeker naarmate we ouder worden is dit een gunstige eigenschap van Teff.

Naast bovengenoemde positieve eigenschappen heeft Teff ook het voordeel dat het resistent zetmeel bevat. Resistent zetmeel zijn voedingsvezels met de gunstige eigenschap dat ze de goede bacteriën in de dikke darm voeden en hierdoor de productie van gezonde vetzuren verhogen. De darmen bevatten veel verschillende soorten levende bacteriën (onze darmflora). Het wordt meer en meer duidelijk dat onze stofwisseling mede gestuurd wordt door deze goede bacteriën in de dikke darm. En laat dit nu weer een positief effect hebben op onze gezondheid.