Gezond met Teff Pannekoeken

Gezond met Teff Pannekoeken

Dit artikel is onlangs verschenen op hardlopen.nl

Teff is een energiebron die ideaal is voor de duursporter. De voedingsvezels in Teff helpen het cholesterol te verlagen, bevorderen de darmfunctie en zorgt voor een goede opname van essentiële mineralen en vitamines. Kortom Teff zorgt ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt, waardoor je langer en efficiënter kunt hardlopen door de langzame afgifte van koolhydraten.
Wij helpen je graag een handje en schotelen je dan ook 3 gezonde en bovenal heerlijke recepten voor, met Teff-ingrediënten. Wij houden van simpel en deze recepten lijken dan ook op maaltijden die je vast wel eens eerder hebt gegeten.

Teff-pannenkoeken
Pannenkoeken, welke hardloper houdt er niet van? De meeste hardlopers eten standaard pannenkoeken een dag voor de wedstrijd. Er is geen betere keuze te maken dan met de Teff-pannenkoekenmix voorzien van caseïne-eiwitten, die hittebestendig zijn en dus een uitstekende bron van eiwit.

Benodigdheden:
250 gram sport Performance Pannenkoekenmix
2 eieren
500 ml (plantaardige) melk

Bereiding:
Meng de ingrediënten in een kom en klop deze tot een luchtig beslag zonder klontjes. Even 10 minuten laten rusten en nogmaals kloppen. Als het beslag te dik is, meer melk toevoegen. Maak de pan goed heet met een scheutje olijfolie. Gebruik een grote lepel en breng een dun laagje beslag in de pan. Draai de pan rustig rond en zorg dat de gehele bodem van de pan met beslag is bedekt. De pannenkoek een aantal minuten bakken, wacht tot de bovenkant helemaal droog is. Pannenkoek omkeren en gaar de andere kant iets korter.

Teff-ontbijtshake
Shakes zijn makkelijk en snel te maken en daarmee valt eindeloos te variëren. Dit is er eentje voor een heerlijk Teff-ontbijt.

Benodigdheden:
2 el Teff ontbijt
1 el pindakaas
1 handje spinazie
1 bevroren banaan
300ml (amandel)melk

Bereiding:
Even in de blender en giet het lekker in een groot glas. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Teff-bananenbrood
Bananenbrood of cake is heerlijk voor bij de koffie of gewoon om mee te nemen naar een wedstrijd als tussendoortje. Dit recept met Teff-bakmeel is snel klaar te maken en bovenal heel erg lekker en gezond.

Benodigdheden:
3 bananen
1 el pindakaas
200ml (plantaardige) melk
Eventueel: 3 el gepofte Teff

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden, doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een glad beslag. Doe het beslag in een cakevorm. Zet de cakevorm met beslag 30 minuten in een voorverwarmde oven. Strooi voor de afwerking nog eventeel 3 eetlepel gepofte Teff over de gebakken cake. Eet smakelijk!

Producten uitgelicht
Wil jij de recepten uitproberen? Met de kortingscode hardlopen15#teff (geldig tot vrijdag 15 maart) geven wij een 15% korting op de volgende producten van Teffinside: Teff-bakmeel en gepofte Teff, Teff-ontbijt en Teff Sport Performance Pannenkoeken-mix.

 

Share this post