Afvallen door meer te verbruiken

Afvallen door meer te verbruiken

Een energie beperkt dieet houdt in dat je meer energie verbruikt dan dat je opneemt. Veel bewegen en gezonde voeding dus. Het betekent bijvoorbeeld dat je veel verse, vezelrijke voedingsmiddelen en weinig snelle koolhydraten eet. Ook eet je zo veel mogelijk op vaste momenten om de zin in tussendoortjes te voorkomen. Wij noemen het overigens liever een gezonde levensstijl in plaats van een dieet. Een dieet is moeilijk vol te houden en werkt daardoor vaak niet.

Afvallen doe je door gezond te eten en voldoende te bewegen. Bij Teff inside zijn wij overtuigd van de unieke eigenschappen van teff bij het afvallen. Teff bevat veel langzaam verteerbare, complexe koolhydraten. Hierdoor heeft het de unieke eigenschap energie langzaam en efficiënt aan het lichaam af te geven. Onderzoeken tonen aan dat teff na elke maaltijd de stijging van de bloedsuikerspiegel tegen gaat. Het hongergevoel blijft langer weg. In combinatie met de konjac wortel ondersteunt teff gewichtsverlies bij het volgen van energie beperkt dieet. De wortel van konjac plant is in Oosterse landen al heel lang beroemd om de werking tegen overgewicht.

Door de unieke eigenschappen van teff is het graan ook heel geschikt als je wilt afvallen. Door de langzaam verteerbare koolhydraten houd je namelijk langer een voldaan gevoel. Gebruik de Teff Slank-shake en/of het Teff slankbrood om op een gezonde manier af te vallen.

 

Teff Slank-shake: voorafgaand aan elke maaltijd

De Teff Slank-shake neem je drie keer per dag, voorafgaand aan elke maaltijd. Door de opname van water door de teff granen en de konjac wortel in de maag vormt zich een gel. Dit geeft een vol gevoel. Door de langzaam verteerbare koolhydraten van teff blijft dat gevoel lang aanhouden. Hierdoor eet je minder, heb je vooral minder trek in tussendoortjes. Dat is een wezenlijk voordeel van teff en de konjac wortel. Daarbij verlaagt de konjac wortel de vet- en suikeropname in de darmen. Dat geeft een nog efficiënter gewichtsverlies. Het is heel belangrijk om voldoende water te drinken bij het gebruik van de konjac wortel.

 

Teff Slank-brood

Teff Slank-brood eet je in plaats van je normale volkoren brood. Kies dan uiteraard ook voor gezond beleg. Beleg je boterham bijvoorbeeld lekker met kip en avocado of zelfgemaakte humus. Je kunt de Teff Slank-shake ook afwisselen met het Teff Slankbrood. Kies als ontbijt bijvoorbeeld voor het brood. Als lunch neem je de Teff Slank-shake en een lekkere salade. Ook de andere producten van Teff inside passen uiteraard in een energie beperkt dieet. Eet bijvoorbeeld de Teff Muesli als ontbijt of gebruik het als ingrediënt voor pannenkoeken. Al onze producten zijn 100% natuurlijk en glutenvrij. De Teff Slank-shake en het Teff Slankbrood zijn extra geschikt om mee af te vallen vanwege de toevoeging van de konjac wortel.

7 goede redenen voor de Teff Slank-shake en het Teff Slankbrood

  • vezelrijk
  • glutenvrij
  • bron van vitamines en mineralen
  • ondersteunt gewichtsverlies bij volgen van een energie beperkt dieet
  • draagt bij tot vermindering stijging bloedsuikerspiegel na het eten
  • maakt fit
  • voor behoud van sterke van botten en spieren

Gezonde voeding: teff

De meningen (en onderzoeken) over gezonde voeding lopen nogal eens uiteen. Denk bijvoorbeeld aan de discussie over zuivel en vet. Of dat voeding wel of niet biologisch moet zijn. Het Voedingscentrum heeft in november 2015 nieuwe richtlijnen uitgegeven. Zij voegen nu bijvoorbeeld meer peulvruchten en dagelijks een handje ongezouten noten toe aan hun Schijf van Vijf. In het algemeen kun je zeggen dat een gezonde voeding bestaat uit veel volkoren graanproducten, vis, groente en fruit.

Met de producten van Teff inside maak je altijd een gezonde keuze. Ook als je wilt afvallen. Teff inside biedt 100% natuurlijke teff-producten, zoals muesli, bakmeel en performance powder. Verantwoord en lekker. Kijk bij Recepten voor meer inspiratie voor heerlijke gerechten.